Vliegangst

vliegtuig-gs

Alleen al het idee dat je alleen op vakantie kunt door de lucht vervult je al met gruwel. Het idee om in zo’n grijze afgesloten aluminium sigaar te moeten zitten maakt je onrustig en bang. En toch wil je een keer naar die bestemming ver weg met dat vliegtuig, en ook was het niet altijd al zo geweest. Alleen die en keer na die doorstart in de storm, toen was er iets mis gegaan. Oef de gedachte aan dat moment, dat vreemde gevoel in je buik, het achterover hellen, die brullende motoren en het gegil van de mensen, het staat in je geheugen gegrift, het is net alsof je weer terug bent in dat vliegtuig.

Vliegen echt niet, elke keer waan je je terug in die bus, die bus die langzaam achteruit reed en steeds schuiner kwam te staan, die bus die bijna over de rand de afgrond in kukelde. Als een vliegtuig opstijgt ben je terug in die bus, die helling, die schuinte, de stoelen, je kan er niet uit, je kan niet weg, en dan de paniek, dat je gaat vallen die berg af de afgrond in……

Wil jij ook weer onbezorgd op vakantie gaan? Ben je klaar met die herbelevingen en de paniek? Neem dan contact op voor een afspraak.