Daphne

DaphneTijdens de bevalling van onze zoon ging het niet goed met mij. Mijn lichaam gaf het op en ik kreeg een bijna dood ervaring. De naderende dood voelde voor mij als een bevrijding: rust en het loslaten van alle pijn. Dat was heerlijk. Op het moment dat ik weer terug werd gezet in mijn eigen lichaam (zo voelde dat) was ik daar nog helemaal niet klaar voor. Een erg traumatische ervaring. De angst over deze en meer gebeurtenissen lag diep weggestopt maar kwam na jaren weer aan de oppervlakte. Ik kreeg last van herbeleving, hevige angst en raakte erg in de war. Met EMDR probeerde ik een oplossing te vinden, maar hierdoor raakte ik alleen maar nog meer getraumatiseerd.

Dankzij de sessies van Lucas ben ik er weer bovenop gekomen. Hij heeft met mij onder andere de ruimte genomen om mijn bijna dood ervaring opnieuw, maar op een veilige manier, aan te gaan. Doordat Lucas mij hierbij steeds heeft begeleid kon ik de ruimte nemen om op de plek te zijn waar ik zo naar verlangde: de plek waar rust is, geen pijn, vrede. Ik ben daar zo lang geweest als nodig was, tot ik zelf weer terug wilde naar mijn lichaam. Voor mijn gevoel een eeuwigheid, in de werkelijkheid waarschijnlijk maar zo’n 20 minuten. Lucas bleef steeds bij mij en hield mij veilig, gidste mij weer terug naar het hier en nu. Het moment dat ik daarna weer ’terug’ kwam, was ik ook echt terug in mijn leven, al die jaren na de bevalling. Het was mijn eigen keuze: ik wilde hier zijn. Dit heeft mij gesterkt en veel levensenergie terug gebracht.

Het heeft mij enorm geholpen dat Lucas zo goed kan uitleggen wat er in je hersenen gebeurt na trauma. Dat ik niet gek ben, dat mijn reacties logisch zijn en de ruimte mogen krijgen, dat deze door mij gezien en gevoeld mogen worden. Met daarbij het vertrouwen dat mijn lichaam dit zelf kan oplossen, met een beetje ondersteuning.