Over Lucas

Lucas van Gool - traumatherapie

Ik weet uit eigen ervaring wat trauma is en wat het met je doet. Als beroepsofficier bij de landmacht heb ik twee missies in Bosnië meegemaakt. Deze lieten veel sporen na en zorgden ervoor dat ik in een burnout terecht kwam.

Somatic Experiencing heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van dit trauma. Ik weet dus ook dat je weer beter kunt worden na trauma!

Traumatherapie: werken aan jouw herstel

Ik ben ervan overtuigd dat er leven mogelijk is na ieder trauma. Ik wil jou graag helpen weer je eigen kracht te ontdekken en te herstellen. Dit doen we op een veilige manier, op een rustige en plezierige locatie in Amersfoort, waar alles er mag zijn.

Samen werken we vanuit optimisme en plezier (humor is heel belangrijk) aan jouw herstel, met duidelijke afspraken. Jouw symptomen zullen door traumatherapie veranderen. Vaak zal je het verschil al voelen na een paar sessies. Ik ben daarbij eerlijk over wat wel en niet mogelijk is.

Ik werk via het lichaam, daar waar trauma vastzit. Ik gebruik daarvoor een breed scala aan lichaamsgerichte technieken. Naast de sessies geef ik ook ‘huiswerk’ mee waardoor je helingsproces sneller verloopt. Je krijgt inzicht in hoe trauma werkt, zodat je je eigen reacties beter leert te begrijpen en accepteren. Ik ondersteun jou, zodat jij zelf verantwoordelijk wordt voor je eigen helingsproces.

Traumatherapie met Somatic Experiencing

Ik ben SE Practitioner sinds 2006 en werk al 10 jaar met Somatic Experiencing. Ik zet deze methode jaarlijks bij zo’n 400 sessies in. Ik school mijzelf jaarlijks op alle facetten van trauma en word zo steeds beter in mijn vak. Ik blijf mijzelf ontwikkelen en verdiepen, ook met supervisie.

Wat anderen over mij zeggen

Jaarlijks geef ik ruim 400 sessies aan klanten met heel verschillende achtergronden. Lees vooral ook wat zij over mij en de sessies zeggen op de pagina ‘Testimonials’.