Nina

NinaDe sessies zijn voor mij essentieel geweest in het ontspannen uit trauma. Ik heb trauma-sessies gedaan rondom een concreet voorval, maar ook rondom een langduriger proces van trauma.

Omdat het proces van SE een fysiek proces is, is het op een bepaalde manier ook licht. In mijn dagelijks leven merk ik significant verschil, omdat de lading (angst, spanning, trauma, verdriet) die nog in mijn lichaam zit op een wezenlijk niveau kan ontladen. In mijn dagelijks leven voel ik me dus ook fysiek beter. Er is ook plek voor al het gedoe van mijn hoofd, maar de sleutel zit in mijn lichaam. Lucas kan heel scherp observeren. Hij vindt openingen. Hij heeft overzicht. Ik voel me bij hem ondersteund, gezien en veilig, waardoor spanning of angst op een ontspannen en hanteerbare manier omhoog kunnen komen.

Daarnaast heb ik in de sessies skills geleerd om met mijn eigen mindfucks, spanning, mistbanken, woede, om te gaan, als dit omhoog komt. De focus is in mijn leven mede hierdoor verlegd naar wat mijn lichaam me vertelt, in plaats van mijn hoofd. Hierdoor voel ik me verbonden met mij.